Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Keratin en een chemische straightening behandeling?

Chemische straighteners (meestal Alkalie & thioglycaat gebaseerd) veranderen de vorm van het haar permanent. Ze maken gebruik van de reductie agent thioglycol om de disulfiet bruggen tussen de keratine kettingen te openen, met de mogelijkheid om het haar om te vormen en de disulfiet bruggen te herstellen via een oxidatie proces om het haar permanent in de nieuwe vorm te verzegelen.

Deze chemische reacties hebben een zichtbare impact op de conditie van het haar. Keratin is een totaal andere service. Het is gebaseerd op keratine infusie, die wordt geactiveerd door warmte en vitamine C en reageert als een milde reductie agent met een lage zure pH. Het bevat geen alkalie en thioglycaat. Het werkt hoofdzakelijk door het hermodelleren van de interne bruggen en het herschikken van de schubbenlaag, waardoor u kroezend, pluizend haar glad en rustig maakt.

 

Hoeveel tijd duurt een volledige service?

Dit zal uiteraard afhankelijk zijn van het haartype en de lengte van het haar. Gemiddeld is 1,5 tot 3 uur noodzakelijk.

 

Op welke haartypes kan er Keratin gebruikt worden?

Keratin kan op elk haartype gebruikt worden, inclusief opgelicht, geblondeerd, gekleurd of onbehandeld haar dat nog nooit met een chemische service behandeld is.

LET OP: Keratin zal Afrikaans-Caribische haartypes niet “relaxen”

 

Kunnen vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven behandeld worden?

Ja, Keratin bevat geen chemische stoffen die gevaarlijk zijn voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

 

Kan ik na de behandeling in zout/chloor water of in zee zwemmen?

Ja, probleemloos. Wij adviseren een royale hoeveelheid Conditioning Mask op te brengen als u zout/chloor water ingaat. Dit zal de levensduur verlengen en een optimaal resultaat geven.

 

Kan ik mijn natuurlijke krullen behouden?

Het grote voordeel van de Keratin service is dat het haar niet alleen veel makkelijker en sneller “steil” te stylen is, maar ook dat de veerkracht en elasticiteit van het haar behouden blijft zodat het krullende haar van u er gezond uitziet, zacht aanvoelt en volumineuze golven heeft

 

Hoe lang is het resultaat van de behandeling houdbaar?

Afhankelijk van het aantal wasbeurten is de behandeling 6-12 weken houdbaar, voorwaarde is dat het speciaal ontwikkelde Keratine set voor thuisgebruik wordt toegepast.

 

Kan ik het haar kleuren na een Keratin behandeling?

Haar kan altijd gekleurd worden voor of na een Keratin service, ongeacht of het een semi-, demi- of permanente kleuring is.

 

Kan ik mijn haar wassen op dezelfde dag na een behandeling?

JA. De eerste wasbeurt kan meteen plaatsvinden na het steil maken met Keratin.

LET OP: Keratin moet uitgespoeld worden in tegenstelling tot andere producten. Direct nadat u de salon verlaat, kan het haar gewassen worden, in een paardestaart gedragen worden en ook clips en speldjes kunnen gebruikt worden!

 

Is er onderhoud nodig bij deze behandeling?

Wij adviseren ten zeerste het gebruik van de drie speciaal ontwikkelde producten voor thuisgebruik:  Keratin Shampoo, Masker en Serum.

Alle drie producten zijn speciaal bedoeld om het langdurige resultaat van de behandeling te optimaliseren tot 12 weken en dienen zoals aangegeven gebruikt te worden. Het belang van het Keratin regime voor thuisgebruik wordt tijdens het behandeling met u besproken. Het gebruik van alle 3 de producten is van groot belang.

 

Wanneer kan ik weer terugkomen voor de volgende Keratin behandeling?

De Keratin service kan na 30 dagen opnieuw plaatsvinden.